Meteen naar de inhoud

Inge Rood is geboren in 1964 en woont  met haar drie kinderen in Beverwijk. In de periode 2014-2018 is Inge actief geweest als raadslid binnen de gemeenteraad van Beverwijk. Haar expertise ligt bij het Sociaal Domein.

Werkzaamheden
Inge heeft in 1986 haar studie afgebroken om te gaan werken op de operatiekamer bij een privé kliniek voor plastische chirurgie. Dit heeft zij gedaan tot zij in 1989 een overstap maakte en ging werken in de particuliere beveiliging. Tijdens deze werkzaamheden zette Inge “Receptel Detachering” op, een eigen detacheringsbureau voor receptionistes en telefonistes.

Coaching on the job
Als eigenaar van “Receptel Detachering” heeft Inge -met diverse re-integratiebedrijven een plan opgesteld om mensen met een beperking middels “coaching on the job” aan een baan te helpen. Deze manier van werken werd door de landelijke politiek opgemerkt. In 2001 werd het plan genomineerd door de Innovatie Award IJmond. In 2004 besloot Inge het bedrijf te verkopen aan een groot uitzendbureau en ging zij zich toeleggen op het verzorgen van 2 pleegkinderen die zij in huis genomen had.

Kringloopwinkel
In 2013 maakte een scooterongeluk (na een eerder auto ongeluk in 2012) op de gevreesde Velserweg een einde aan de carrière van Inge. Op dat moment was zij werkzaam bij Prodies. Dit bedrijf nam in 2012 haar kringloopwinkel over die onder de naam D-Inges gevestigd is geweest aan de Wijkerbaan en in de ouder VEB garage op de Brink. In deze periode heeft Inge opnieuw gewerkt aan project op het gebied van re-integratie.

Politiek
Doordat Inge veel expertise had opgebouwd op het gebied van het sociaal domein, besloot zij politiek actief te worden en zich in te zetten voor de Beverwijkers die zij altijd zo graag hielp. In de periode 2014-2018 was Inge -als raadslid- actief binnen de gemeenteraad van Beverwijk.

Samen Lokaal Beverwijk
Sinds het ontstaan van Samen Lokaal Beverwijk is Inge lid van het team als adviseur op het gebied van het Sociaal Domein. Zij richt zich hierbij o.a. op de onderwerpen “passend onderwijs” en “participatiewet”.

Doel van Inge is om -met inspraak en samenspraak- van Beverwijk een gemeente te maken waar iedereen graag wil wonen.

Contact
Contact met Inge? Mail naar: inge@samenlokaalbeverwijk.nl of vul het contactformulier op onze website in.

Je bent Beverwijker als…
Inge is beheerder van de populaire Facebookpagina ‘Je bent een Beverwijker als…’. Momenteel heeft de pagina al meer dan 13 duizend leden. Op de pagina wordt van alles besproken en gedeeld over Beverwijk. Klik hier om de pagina te bekijken.

Beluister hieronder een podcast met Inge.