Meteen naar de inhoud

Ramon de Kock (1988) is geboren in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Net als zijn (voor)ouders een echte Wijker dus. Momenteel is hij woonachtig in de wijk Meerestein.

Passie
Ramon heeft altijd een passie voor geschiedenis en cultuur gehad. Om geschiedenis te kunnen studeren aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft hij zich als vmbo-leerling via de havo opgewerkt naar het vwo. Zijn studie aan de UvA heeft hij niet kunnen afronden.

Ouderenzorg
De passie voor geschiedenis en cultuur heeft er uiteindelijk toe geleid dat Ramon in de ouderenzorg terecht is gekomen. Daar werkt hij met name met dementerende ouderen. Zijn kennis van geschiedenis en cultuur komt hier goed van pas aangezien hij goed in staat is om samen met de ouderen herinneringen op te halen en in gesprek te gaan over het verleden. Een activiteit dat hen doet opleven en Ramon veel voldoening geeft.

Iets anders dat Ramon met veel passie doet valt ook in de categorie geschiedenis en cultuur. Hij handelt namelijk ook graag in antiek en kunst.

Politiek
Ramon zijn drijfveer om politiek actief te zijn komt voort uit zijn trots voor Beverwijk. De mooie faciliteiten en geschiedenis die Beverwijk kent wenst hij graag beter te belichten en te versterken. Daarbij wil hij meer aandacht voor kwetsbare groepen in de samenleving, zoals ouderen.