IM Alex van Luijn

Alex van Luijn

19 maart 1957 - 23 maart 2021

Dinsdagochtend 23 maart 2021 ontvingen wij het bericht, Alex is vannacht ingeslapen. Onverwacht, onvoorstelbaar, oneerlijk. Wat Alex? Die toch niet? Alex, onvermoeibare strijder voor de goede zaak. En de goede zaak kon van alles zijn. De Goede Raad kerk, bomen die gekapt dreigde te worden, huizen die onvoldoende onderhouden werden, een monument voor gevallen Wijkers, acties voor mensen met een beperking, overal waar hij dat nodig vond was Alex te vinden. Hij was trots ale een pauw op zijn gezin, zijn lieve vrouw en kinderen. met name Sebastiaan, door hem liefkozend “De Reus van Beverwijk” genoemd, kon altijd op zijn support rekenen.

Ik leerde Alex kennen in de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij gekozen namens de partij Samen Beverwijk. Dat hij in de politiek verzeild raakte was eigenlijk logisch, ook in de gemeenteraad kon hij opkomen voor belangen van burgers. Maar zijn echte plek was toch vooral buiten, op straat tussen de mensen. In de wijken en buurten van Beverwijk en Wijk aan Zee kon je hem altijd tegenkomen, samen met zijn collega en vriend Ali Bal.

De Sherrif van Beverwijk werd hij genoemd. Hij kon bij mij persoonlijk niet meer stuk als het over de Wijk ging. Want Alex had voor iedereen een vriendelijk woord. Hij was toen al overtuigd dat we ooit samen in één partij zouden zitten. Als je hem gesproken had was je gewoon een beetje opgevrolijkt. Soms leek het alsof Alex als hoogste doel had om mensen gelukkig te maken. Alex hield van de mensen en de mensen hielden van Alex.

In het verleden gebruikte Alex nog wel eens het pseudoniem “Engel Hemel”, hij hield wel van een beetje goedmoedige spot. Maar dat hij zo snel zelf die reis zou maken, nee dat hadden we niet gedacht.

Beste Alex, het wil maar niet wennen. Namens al die mensen voor wie jij in je leven bent opgekomen, en dat zijn er heel wat: man wat zullen we je missen.

René van Zutphen, ook namens Samen Lokaal Beverwijk

MENU