Ali Bal (1988) richtte in 2017 Samen Beverwijk op en is mede-initiatiefnemer van Samen Lokaal Beverwijk, dé lokale partij van Beverwijk. Van maart 2018 tot maart 2022 was Ali met veel passie en plezier actief als raadslid. In deze rol hield hij zich vooral bezig met de thema’s: democratie, wonen, groen, ruimtelijke ontwikkeling en sport. Sinds juni 2022 is Ali werkzaam als wethouder voor de gemeente Beverwijk. Klik hier voor meer informatie over zijn wethouderschap.

Studie
Ali studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en beschikt over een Master Human Geography. Tevens beschikt hij over een Bachelor Stadsgeografie & Planologie en een Bachelor Docent Aardrijkskunde. Zijn masterthesis oftewel scriptie schreef hij in Shenzhen (China). Daar deed hij onderzoek naar Urban Villages en de sociaal-economische status van Oeigoeren in stedelijk China.

Hobby’s
Politiek is de grootste hobby van Ali. Daarnaast vindt hij het heerlijk om te sporten. Hij speelt al ruim 20 jaar basketbal, doet aan fitness en vindt het fijn om buiten te fietsen, wandelen en rennen.

Beverwijk
Ali is woonachtig in het centrum van Beverwijk. Zijn favoriete plekken in de gemeente Beverwijk zijn de Wijkertoren, het strand en de duinen van Wijk aan Zee en park Overbos.

Contact met Ali? Dat kan via de onderstaande e-mailadres of het contactformulier op de website.

ali@samenbeverwijk.nl

Beluister hieronder een podcast met Ali Bal. Deze podcast werd in 2021 opgenomen op initiatief van De Vrijstaat Roetz. Kijk voor meer informatie over dit platform op www.roetz.nl

MENU