Tata Steel Alert

Eerder stelde Samen Lokaal vragen met betrekking tot de mogelijkheden om een TATA-Alert ofwel waarschuwing uit te zenden bij een incident bij Tata Steel. Dit om inwoners op een snelle en efficiƫnte manier op de hoogte te stellen van het vrijkomen van (eventuele) schadelijk stoffen. Dit kunt u teruglezen in het eerste onderstaande artikel. In het tweede artikel kunt u de reactie van het college van Beverwijk teruglezen.

Uit de reactie van het college blijkt dat het college onderkent dat er sprake kan zijn van gezondheidsbedreigende situaties. Daarbij geven zij aan dat de VRK geen simulatie kan maken met betrekking tot de windrichting en eventuele voorspellingen van hoe dit dan zou kunnen uitpakken. Wel geeft het college aan dat het advies “ramen en deuren sluiten” te allen tijde dient te gelden in Wijk aan Zee.

Dat er in het jaar 2020 niet is geoefend door Tata Steel, de VRK en de OD NZKG komt door Corona stelt het college. Dit vinden wij een vreemde reactie. Ook tijdens corona dient er toch sprake te zijn van veiligheidsborging? Volgens het college is het aan inwoners zelf om bij de instanties waar een ramp of crisis heeft plaatsgevonden informatie op te vragen. Samen Lokaal vindt de beantwoording op de vragen onvoldoende onderbouwd en sterk ontwijkend. Het gevoel van onzekerheid wordt onzes inziens met deze beantwoording alleen maar vergroot in Beverwijk en Wijk aan Zee.

ARTIKEL 1

ARTIKEL 2

Mendes Stengs

is raadslid voor Samen Lokaal. Meer informatie over hem?
MENU