Mendes Stengs uit fractie SLB

Op zaterdag 3 september heeft de fractie van Samen Lokaal Beverwijk besloten om het vertrouwen in Mendes Stengs op te zeggen en hem uit de fractie te zetten. Belangrijkste reden hiervoor is de individualistische en solistische werkwijze die Mendes Stengs de afgelopen periode heeft gehanteerd. Het vertrek van Mendes Stengs betekent dat de fractie van Samen Lokaal Beverwijk nu uit 4 leden bestaat, namelijk: Michel Verreij, Annemarie Deen, Aad Bos en Bob Kloes. Daarbij zal Jeroen Besseling op korte termijn worden ge├»nstalleerd als steunraadslid. 

Vanuit de fractie is meerdere keren aan Mendes Stengs verzocht om acties en/of (politieke) handelingen te delen en af te stemmen met de fractie. De afgelopen week is opnieuw gebleken dat hier weinig tot geen gehoor aan wordt gegeven. Hierdoor is de fractie opnieuw verrast en geconfronteerd met de individualistische werkwijze. Tevens heeft dit geleid tot ongewenste spanningen binnen de gemeenteraad. 

Tijdens de vorming van de coalitie is aangeven dat Samen Lokaal Beverwijk een stabiele politieke fractie en partij wenst te zijn. Daar horen zaken als samenwerking, transparantie en afstemming bij. Zowel binnen de fractie, coalitie alsmede de gemeenteraad als geheel. 

De fractie betreurt de genomen beslissing. Daarentegen is de fractie van mening dat het de juiste beslissing is nu het vertrouwen te veel beschadigd is. De fractie wenst Mendes Stengs veel succes bij het vervolg van zijn politieke loopbaan. 

MENU