Samen voor duidelijkheid: Aagtenpark

Samen Lokaal Beverwijk maakt zich zorgen over de situatie rondom het Aagtenpark en heeft daarom een motie ingediend tijdens de raadsvergadering van 26 september 2024. We vinden het belangrijk dat er duidelijkheid komt over de verschillende onderzoeken die al zijn gedaan. De resultaten verschillen namelijk nogal, en dat baart ons zorgen.

In onze motie vragen we om een grondig en onafhankelijk onderzoek. We willen dat dit uitgevoerd wordt door een bureau dat geen banden heeft met eerdere onderzoeken, de gemeente of lokale bedrijven. Het doel is om niet alleen de mogelijke risico’s voor de gezondheid van onze inwoners, flora en fauna in kaart te brengen, maar ook om praktische oplossingen te vinden.

We vinden het cruciaal dat dit onderzoek transparant is. Daarom vragen we om regelmatige updates aan de gemeenteraad tijdens openbare bijeenkomsten. Ook verzoeken we het college om na afloop van het onderzoek een voorstel te doen voor maatregelen die nodig zijn om eventuele risico’s te beheersen. We hopen dat het onderwerp snel op de agenda komt in de commissiecyclus van november, zodat we samen kunnen werken aan een veilige en gezonde omgeving voor iedereen in Beverwijk.

MENU