Jongeren in gesprek met Bert Blase

Op 19 september kwamen drie jonge leden van Samen Lokaal Beverwijk samen in de Smaeckkamer in Beverwijk voor een boeiend gesprek over de lokale en landelijke politiek. Tijdens deze bijeenkomst stond het boek “De burger is niet gek” van Bert Blase, oud-burgemeester van onder andere Alblasserdam, Vlaardingen en Heerhugowaard, centraal.

In zijn pamflet betoogt Blase dat de politieke elite haar minachting moet loslaten om een botsing tussen de gevestigde orde en de samenleving te voorkomen. Hij wijst op de groeiende onvrede onder de bevolking en pleit voor een politiek die meer oog heeft voor de menselijke maat en democratie van onderop.

Bert Blase was aanwezig om zijn inzichten te delen, wat leidde tot een waardevolle uitwisseling met de jongeren. Als blijk van waardering voor zijn bijdrage boden de leden hem twee Beverwijkse versnaperingen aan.

Deze bijeenkomst benadrukt de betrokkenheid van jongeren bij de lokale politiek en hun wens om een actieve rol te spelen in de democratische processen. Samen Lokaal Beverwijk blijft zich inzetten voor het versterken van democratische waarden en het betrekken van de jeugd bij politieke discussies. We kijken uit naar toekomstige ontmoetingen en verdere betrokkenheid van onze leden!

Lijkt het je ook leuk om aan te sluiten bij de bijeenkomst voor jongeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

MENU