NLDoet in beeld

Afgelopen weekend stond voor veel vrijwilligers en organisaties in het teken van NLDoet. Vanuit Samen Lokaal Beverwijk is deelgenomen aan twee actie, namelijk: op vrijdag Taalspelletjes met nieuwkomers op de locatie van Edinova aan de Wijckermolen en op zaterdag de voorjaarsschoonmaak in Park Overbos georganiseerd door Klein Hofland.
Onze Annemarie en Jeroen waren op vrijdag aanwezig bij Edinova en Stichting Welzijn. Aan verschillende tafels werden taalspelletjes begeleid en gespeeld met mensen die de Nederlandse taal nog niet eigen hebben gemaakt of volledig beheersen. Het was een gezellige en leerzame bijeenkomst!
Onze Michel en Bob waren op zaterdag aanwezig in Park Overbos, ook Ali sloot bij hen aan. Daar is door een grote groep vrijwilligers het park van zwerfafval ontdaan tussen de Overboslaan en de Laan der Nederlanden. Met grijpers, handschoenen en emmers is heel wat zwerfafval opgeruimd. Opvalland was het aantal joint buisjes, maar ook een aantal smartphones werd gevonden. Al met al was het een gezellige en actieve dag. Op Klein Hofland werd door de vaste vrijwilligers gezorgd voor een hapje en een drankje. Dank voor de gastvrijheid!
NLDoet is een leuk moment om een organisatie te helpen, maar ook een uitgelezen kans om een organisatie en de mensen achter de organisatie te leren kennen. Volgend jaar sluiten wij weer aan bij andere initiatieven. Ieder jaar wordt er binnen de gemeente Beverwijk namelijk genoeg georganiseerd om bij aan te sluiten.
MENU